Kivelänkatu 1 b

Töölössä sijaitseva taloyhtiö Kivelänkatu 1 b toteutti ensimmäisenä Helsinkiläisenä taloyhtiönä maalämpöremontin kerrostalossa, sillä kaukolämmön jakokeskus oli valmiiksi jo vaihtokunnossa. Remontti toteutettiin 2011-2012. Taloyhtiön on saanut erittäin merkittäviä säästöjä maalämmöllä.

Lue lisää Helsingin kaupungin sivulta: https://energiaremontti.hel.fi/taloyhtioiden-esimerkit/kivelankatu1b-maalampo-viilennys/ 

Taloyhtiön omat sivut: http://www.navea.net/maalampo.html

Featured Image

Osoite: Kivelänkatu 1 b, 00260, Helsinki

Talotyyppi: Kerrostalo

Talotyypin tarkennus:

-Korttelitalo

Rakennusvuosi: 1934

Rakennusten määrä: 1

Asuntojen lukumäärä: 19

Kerrosten lukumäärä: 6

Aiempi lämmitysmuoto: Kaukolämpö

Remontin tiedot

Toteutusvuosi: 2011-2012

Kokonaisenergian kulutus : 172 MWh

Kokonaisenergian kulutus remonttien jälkeen: 66 MWh

Kokonaisenergian muutos prosentteina: -60%

Käytetyt energiaratkaisut:

-Maalämpö

Säästöt : n. 65 000 € yhdeksän vuoden aikana

Investointi: 44 000 € (back in 2011, siksi halpa)

Rahoitusmuoto: Taloyhtiölaina + ARAn tuki

Kokemuksia:

”Kun ensimmäinen kalenterivuosi tuli maalämpöremontin jälkeen täyteen, vertasin taloyhtiömme lämpölaskua naapuritaloyhtiöön, joka on identtinen oman talomme kanssa kaiken muun paitsi lämmityksen osalta. Lopputuloksena oli tasan 40 %:n säästö naapuritaloyhtiöön verrattuna. Se oli täsmälleen sama luku, jonka olin esittänyt taloyhtiöllemme maalämmöstä päätettäessä”, Jari Kajas toteaa iloisena.

Hän näyttää laskelmistaan, että parina viime vuotena kaukolämmön hinta on noussut vielä jyrkemmin, joten Kivelänkadun taloyhtiö on säästänyt lämmityskuluissa peräti 50 %.

”Säästö näkyy jokaisen osakkaan vastikkeessa ja lompakossa, koska lämmitys on kerrostalon suurin menoerä”, Jari Kajas kertoo ja hämmästelee mahtavan säästöpotentiaalin vähäistä hyödyntämistä muissa taloyhtiöissä.

Lue lisää Helsingin kaupungin sivulta: https://energiaremontti.hel.fi/taloyhtioiden-esimerkit/kivelankatu1b-maalampo-viilennys/ 

Taloyhtiön omat sivut: http://www.navea.net/maalampo.html