As Oy Porintie 9 ja As Oy Ulvilantie 17a

As Oy Ulvilantie 17a ja samaan aikaan rakennettu As Oy Porintie 9 muodostavat tiiviin kokonaisuuden, vaikka ne ovat erillisiä taloyhtiöitä. Siksi ne päätyivät tekemään energiaremonttia yhdessä. Taloyhtiöissä on yhteensä 350 asuntoa, yhteinen lämpökeskus ja lämpöyhtiö.

Maalämpöön siirtymisen lisäksi As Oy Porintie 9 ja As Oy Ulvilantie 17a ryhtyivät ottamaan talteen poistoilman lämpöä, rakennuttivat aurinkosähköjärjestelmän ja kaikille autopaikoille kaapeloinnin sähköautojen latauspisteitä varten. Samalla kiinteistöjen automaatio modernisoitiin ja liitettiin LeaseGreenin Meta-palveluun.

Taloyhtiössä uskottiin, että remontti lisäisi jo valmiiksi haluttujen asuntojen kiinnostavuutta markkinoilla. Perusteet olivat hyvät. Energiaremontti puolitti yhtiön lämmityskustannukset ja pienentää merkittävästi korjausvelkaa. Elinkaarisäästöt ovat 4,9 miljoonaa euroa. Hiilijalanjälki pieneni 770 tonnia vuodessa.

Energiakaivoja porattiin yhteensä 66, ja niiden kokonaispituus on yhteensä 27 kilometriä. Kiinteistöjen katolle rakennettujen aurinkovoimaloiden teho on 60 kWp. Niiden tuottamasta sähköstä noin puolet menee maalämpöjärjestelmän pyörittämiseen ja loput hyödynnetään kiinteistösähkönä, esimerkiksi sähköautojen lataamiseen.

Featured Image

Osoite: Porintie 9 ja Ulvilantie 17a, 00350, Helsinki

Talotyyppi: Kerrostalo

Rakennusvuosi: 1957

Asuntojen lukumäärä: 358

Kerrosten lukumäärä: 4-5

Remontin tiedot

Kokonaisenergian kulutus : Ei tiedossa

Käytetyt energiaratkaisut:

-Maalämpö
-Lämmön talteenotto
-Aurinkosähkö
-Älykäs lämmityksenohjaus
-Muu

Muu, mikä: Sähköautojen lataus, automaatio, etäseuranta

Säästöt : Elinkaarisäästöt 4,9 milj €

Ilmastovaikutukset: Hiilijalanjälki - 83%, CO2-säästöt vuodessa 769 tn

Suunnittelija: LeaseGreen

Toteuttaja: LeaseGreen

Kokemuksia:

”Onhan se huikeaa, että meidän taloyhtiössä voi pian ladata autoa omalta katolta kerätyllä aurinkosähköllä. Tällaisia taloyhtiöitä ei ole Helsingin kantakaupungin lähellä kovin paljoa.”
– Hallituksen pj Eetu Järvinen, As Oy Ulvilantie 17a

"Remontista ei aiheudu osakkaille kustannuksia, vaan kaikki rahoitetaan energialaskujen säästöillä.”