As Oy Kaupinpirtti

1960-luvun kerrostalossa laitettiin vaippa kuntoon, ja tuotiin lämpöä poistoilmasta.

Kohde oli osana EU-GUGLE -hanketta.

Featured Image

Osoite: Kaivokatu 1, 33500, Tampere

Talotyyppi: Kerrostalo

Rakennusvuosi: 1968

Asuntojen lukumäärä: 78

Kerrosten lukumäärä: 6

Remontin tiedot

Toteutusvuosi: 2016

Kokonaisenergian kulutus : n. 170kWh/brm2 (kaukolämpö + taloyhtiön sähkö)

Kokonaisenergian kulutus remonttien jälkeen: n. 105 kWh/brm2

Kokonaisenergian muutos prosentteina: n. 38% pienempi

Käytetyt energiaratkaisut:

-Lämmön talteenotto
-Lisäeristäminen
-Ikkunat
-Muu

Muu, mikä: LED-valot

Kokemuksia:

Julkisivuremontissa vaihtui 60-luvun ankea betoni tyylikkääseen värikkyyteen. Modernin muodonmuutoksen lisäksi taloyhtiön energiatehokkuus on parantunut merkittävästi lisälämmöneristyksen, uusien ikkunoiden ja ovien sekä poistoilman lämmön talteenottojärjestelmän ansiosta.
Remontti alkoi 2016 helmikuussa, ja valmista oli aikataulun mukaisesti saman vuoden marraskuussa. Pääurakoitsijaa valittaessa kiinnitettiin huomiota paikallisuuteen ja osaamiseen, mistä osakkaat olivat valmiita myös maksamaan.
Julkisivun kuntotutkimus tehtiin vuoden 2014 syksyllä. Kuntotutkimus osoitti sen, mikä oli nähty silmilläkin: rapattujen julkisivujen betonirakenteet ja parvekkeet olivat huonossa kunnossa. Kuntotutkimuksen tulos sysäsi hetimiten liikkeelle hankesuunnittelun.
Taloyhtiön lähtökohtana oli toteuttaa hanke parhaalla mahdollisella tavalla syventyen talon energiatehokkuuteen, olemukseen ja visuaaliseen ulkonäköön tavoitteena ”Tehdä tästä Tampereen hienoin talo”. Viimeksi mainittu toteutui hyvin.Taloyhtiö menestyi valtakunnallisessa Julkisivuremontti 2017 -kilpailussa, josta kotiin tuomisena oli kolmas sija.
Julkisivuremontissa vanhaa julkisivua ei purettu, vaan se puhdistettiin, minkä jälkeen siihen kiinnitettiin lisälämmöneriste. Tämän päälle tuli laasti-, verkko- ja pintakerroksia.
Uusi julkisivu viimeisteltiin valkoisella silikonihartsipinnoitteella. Remontissa vaihdettiin ikkunat ja parvekeovet.
Uusien kolmilasisten puualumiini-ikkunoiden yläkarmissa on korvausilmaventtiili, jonka mitoitus ei aivan onnistunut. Pitäisi olla väljempi. Samassa yhteydessä julkisivuremontin kanssa toteutettiin ilmanvaihdon korjaukset ja säätö, lämmitysjärjestelmän perussäätö, asennettiin poistoilmalämpöpumppu kaukolämmön rinnalle sekä otettiin käyttöön etävalvontajärjestelmä. Yhteisiin tiloihin, kuten rappukäytäviin asennettiin led-valaistus.
Kaukolämmön kulutus puoliintui, mutta sähkön kulutus kasvoi. Energian kokonaissäästö 35 %. EU-GUGLE-tuki ja -hanke kokonaisuutena toi merkittävää lisäpuhtia taloyhtiön remonttihankkeeseen.